Pangaweruh UVC

Imah>sumberdaya>Pangaweruh UVC

Naon anu ngabahayakeun formaldehida?

Waktos: 2020-07-23

Dina umur ayeuna abad ka-21, kalolobaan warga nagara anu langkung-langkung milih nyéépkeun waktos di lingkungan tertutup khususna sapertos mall balanja, restoran indoor, imah, kantor, akademi, jsb.

Aya kamungkinan anu ageung jumlah partikel polusi ghaib dina lingkungan tertutup langkung luhur tibatan polusi di luar tempat-tempat ieu.

Sacara umum, pelepasan polutan gancang pikeun jadi sabab polusi jero ruangan sapertos kitu.

Sanyawa évaporatif sareng uap, ogé katelah sanyawa organik anu teu jelas (VOC) dipancarkeun ku sababaraha prosés sapertos masak, durukan, émisi sababaraha jinis gas, haseup dibentuk ku bako, perabot rumah tangga sapertos ranjang, méja, kursi, sareng bahan wangunan jsb. , sareng lalu lintas polusi.

Diantarana sadayana, formaldehida (HCHO) mangrupikeun salah sahiji bahan polutan anu paling sering dipimilik dina lingkungan ema urang, dina lingkungan tertutup sareng terbuka.


Naon anu formaldehida


Formaldehida mangrupikeun sanyawa kimia anu teu rumit anu diwangun ku hidrogén, oksigén, sareng karbon.

Sadaya bentuk kahirupan kalebet baktéri, tatangkalan, lauk, sato, sareng manusa sacara alami ngahasilkeun formaldehida salaku kalangkungan métabolisme sél.

Formaldehida mangrupikeun bahan kimia anu teu ngagaduhan warna warni, gampang kabakar, hartosna gancang tiasa nyéépkeun seuneu sareng gaduh aroma anu kuat anu dianggo dina bahan wangunan sareng kanggo ngalaksanakeun barang-barang panggunaan anu sapopoé.

Formaldehida kasohor pikeun kakuatan pangawét na kakuatan germisida.

Lian ti fitur ieu, kimia formaldehida dianggo pikeun ngahasilkeun produk tingkat tingkat maju.

Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling ditaliti, ditaliti, sareng dipikahartos sanyawa dina studi kimia.


Naon épék kaséhatan formaldehida


Dina taun 1995, Badan Perlindungan Lingkungan AS (USEPA) ngakuan kontaminasi lingkungan jero ruangan minangka salah sahiji ancaman lingkungan paling luhur.


Formaldehyde dinyatakeun minangka karsinogen manusa (anu ngabalukarkeun bahan kanker) ku Badan Panaliti Internasional pikeun Kangker sareng janten karsinogen manusa anu katebak ku Badan Perlindungan Lingkungan Lingkungan AS.


1. Hasil dina formaldehida


Formaldehida tiasa ngahirupkeun iritasi kulit, panon, irung, sareng tikoro, sareng nunjukkeun éta bakal ngamajukeun kanker dina sato tes lab.

Salaku conto: dina beurit, formaldehida dihirup mangrupikeun cukang pikeun kangker dina rohangan irung sareng leukemia.

Dina panalungtikan anu sanés, beurit dipasihkeun cai ngagaduhan formaldehida. Aya leumpang di jero beuteung.

Conto séjén beurit nyaéta nyebarkeun solusi formaldehida pikeun 10% ka kulit pakait sareng kanker gancang.

Kuantitas ekstrak formaldehida meureun asalna sababaraha jinis kanker dina manusa, tapi akibat tina paparan kana jumlah anu langkung rendah samar-samar.

Panaliti nyatakeun yén upami formaldehida dihirup dina tingkat konsentrasi 1.9 bagian per juta (ppm) salami 40 menit, éta henteu ningkatkeun tingkat formaldehida getih.

Rupa-rupa panémbong epidemiologi jalma anu kakeunaan formaldehida dina hiji workstation ngagaduhan hubungan antara paparan formaldehida sareng kanker tina nasopharynx (bagean luhur tikoro).

Sagala panaliti anu séjén mendakan yén jalma anu pakait sareng pendudukan médis, anu nganggo formaldehida, ngagaduhan résiko leukemia anu langkung ageung.

Sababaraha kajian anggota staf industri, anu langsung kakeunaan konsentrasi formaldehida langkung luhur, ogé parantos ningkat tina leukemia.

Hiji paniluan mendakan yén profésional padamelan formaldehyde ngagaduhan tingkat parobahan kromosom awal sél getih bodas dina sungsum tulang ti biasa.

Téori ieu nguatkeun hubungan anu santai antara paparan formaldehida sareng leukemia.


2. Langkung luhur Kadar Formaldehida


Tingkat pormaldehida langkung luhur dina tilu kaayaan ieu:


  • Imah sareng ngaroko:


Haseup diwangun ku bako anu dibakar nahan formaldehida. Upami aya jalma ngarokok produk bako, maka ngaroko meureun janten sabab formaldehida di bumi.


  • Omah nganggo hiasan énggal:


Formaldehida sering dipendakan di bumi / kantor anu ngahontal tina bahan wangunan anu dipaké dina konstruksi.


Utamana, produk kai anu dipencet, sapertos partikel, papan serat medium-density, sareng papan lapis kayu kayu keras.


Produk kai harga anu nganggo lem, gaduh témpél urea-formaldehida. Sacara normal ngaleupaskeun jumlah formaldehida tibatan bahan témpél-formaldehida.


Aya bakal kirang formaldehida dileupaskeun nalika lumayan waktos.


Tapi éta masih peryogi sababaraha bulan atanapi bahkan kanggo ngeureunkeun émisi formaldehida sacara lengkep.


Biasana, tingkat formaldehida kaleuleuwihan dina imah / kantor anu nembe diwangun atanapi nembé dibentuk deui.


  • Waktos Panas


Dina musim anu béda unggal taun, jumlah formaldehida dileupaskeun bakal béda-béda.


Laju standar-formaldehida jero rohangan nyaéta 20% dina usum tiis, 36% dina usum semi, 84% dina usum panas, sareng 70% dina usum gugur.


Janten naha ngaleupaskeun formaldehida jero ruangan dina usum panas?


(1) TKaisar:


Dina usum panas, suhu éta tinggi, pelekat parantos dékomponasi, sareng molekul formaldehida decomposed ogé ngagaduhan mobilitas anu cukup (nyerep énergi panas dina hawa) janten kasebar tina jero perabotan.


Panalitiang mendakan yén pikeun unggal paningkatan suhu 1 ° C, konsentrasi formaldehida dina tahap volatilisasi bakal ningkat 8-12%.


(2) Hkaayaan lapis:


Dina usum panas, kalembabanana luhur, sareng molekul cai ningkat sareng aktip, anu gampang dikirimkeun kana barang-barang parabot, ngabalukarkeun napel ngahasilkeun leuwih delses, ogé ngahasilkeun formaldehida gratis.


Hasil panalungtikan anu aya nunjukeun yén, nalika suhu kamar naék ka 30 ℃, kalembaban anu relatif di rohangan mangrupikeun 45%, maka konsentrasi formaldehida anu dikaluarkeun dina hawa nyaéta 0.223mg / m³, anu langkung ageung 2.23 kali tina standar Udara Indoor.


Sabot suhu kamar naék ka 34sareng kalembaban relatif 50%, konsentrasi formaldehyde pelepasan tiasa langkung ageung standar 5.53 kali.


Pikeun unggal paningkatan suhu 10 ° C, konsentrasi formaldehida badé dua kali, sareng tingkat pelepasan formaldehida bakal dua kali;


Nalika suhu jero ruangan naék tina 18 ° C ka 38 ° C, émisi formaldehida naék tina 0.08mg / ㎡ • h dugi ka 0.4mg / ㎡ • h.


Di lingkungan ieu, jalma ngalaman gejala sapertos tingling panon sareng tikoro gatal.


Photodegradation of formaldehyde ku photocatalyst TiO2


Formaldehida (HCHO) nyaéta salah sahiji rereged jero ruangan anu paling umum.

Éksposina pikeun waktos anu langkung lami pikeun lingkungan kalayan sanyawa kimia ieu (konsentrasi langkung luhur ti 0.1 mg / m3) tiasa ngabahayakeun pikeun awak manusa.

Metode tradisional pikeun ngaleupaskeun formaldehida (HCHO) ti lingkungan kalebet nyerep sareng éncér ku hawa seger sareng katalisis.

Saringan adsorption ngagaduhan wangenan jenuh adsorbing sareng diperyogikeun kedah diganti saatos sababaraha waktos, sedengkeun éncér kalayan hawa seger ngagaduhan kakurangan biaya énergi anu langkung luhur.

Photocatalysis mangrupikeun téknologi anu muncul sareng ngadorong pikeun purifikasi hawa jero ruangan sareng panyahuran ku ngagunakeun TiO2 salaku katalis handapeun sinar UV.

Réaksi kimia ieu ngoksidasi VOC kana CO2 sareng H2O dina suhu kamar normal sareng tekanan atmosfir normal.


Tapi, seueur panalungtik ngeunaan degradasi rereged nunjukkeun yén UV / TiO2 nyalira henteu cekap dina prosedur degradasi rereged gas.

Nalika HCHO langkung handap tina 1ppm, pengangkatan fotokatalitik HCHO turun kalayan gancang teras ampir lirén dina jalanna.

Ieu sababna immobilizing TiO2 dina bahan adsorbent ieu dianggo pikeun ningkatkeun sareng ngeusian efisiensi ngaleupaskeun HCHO.

Alatan éta, pilem jaringan TiO2 / AC dirancang ku momén partikel nanometer TiO2 dina beungeut karbon diaktipkeun, supados ngaleungitkeun HCHO sacara éfisién.

Ngaleungitkeun photocatalytic HCHO gas ieu dilaksanakeun dina permukaan nanometer TiO2 dina iritasi sinar UV. Salila prosés éta, liang produksi poto sareng éléktronika tiasa meta sareng molekul cai anu adsorb dina katalis permukaan pikeun ngahasilkeun hidroksil.

Hidroksil anu nembé diolah mangrupikeun komponén penting dina penghapusan photocatalytic HCHO. Nanometer TiO2 dianggo salaku photocatalyst.

Sadayana, HCHO jero ruangan tiasa photocatalytic degraded éfisién ku sinar UV & TiO2 / film jaringan AC, sareng tiasa diréduksi dihandap 0.1 ppm anu diperyogikeun ku standar kualitas jero ruangan.

Ieu tiasa dicapai pikeun photocatalytically nguraikeun HCHO jero ruangan ku sinar UV sareng pilem TiO2.


Pasal patali: Pitunjuk tukang pamungkas dina pameseran Lampu UV Anjeun


Solusi LED UVC Éfisién pikeun Minisplits


Solusi UVC éfisién pikeun Unit HVAC