Pangaweruh UVC

Imah>sumberdaya>Pangaweruh UVC

Naha cahaya 222nm UVC épisién sareng aman?

Waktos: 2020-05-01

A recent research has proved that a part of ultraviolet light, which is 222nm UVC light, is safe for humans.


Generally, ultraviolet light is considered hazardous to human health because of its penetration properties into the human skin, and a consistent exposure of ultraviolet light can even cause cancer.


However, research found that 222nm UVC light has a very restricted scope and cannot pierce through the outer layer of human skin or the tear apart the layer in the eye. 


anjeun cilaka



The research on 222nm UVC light


Tanggal 29 Maret, hasil anu penting diterbitkeun sacara online di Photochemistry & Photobiology, judulna "Épék jangka panjang sinar 222nm sinar ultraviolét C lampu sterilisasi dina beurit anu rentan kana radiasi ultraviolét".

 

222nm UVC


Ieu mangrupikeun panilitian babarengan antara Universitas Kobe sareng Ushio Ins. sareng parantos nyayogikeun buktina munggaran di dunya yén katerangan langsung sareng teras-terasan tina sterilizer 222nm UVC anu kuat moal ngabalukarkeun kanker kulit sareng ogé aman pikeun panon sareng kulit manusa.

 

Tim panaliti ngalaan beurit kana lampu ultraviolét anu béda dina sababaraha kelompok, hiji kelompok kakeunaan lampu germisida 222nm, sareng grup anu sanés kakeunaan sinar UVB (280-315nm).

 

Saatos sababaraha waktos dititénan, tim reasearch mendakan yén beurit anu kakeunaan UVB dikembangkeun kanker kulit sareng nunjukkeun réaksi anu ngarugikeun, tapi beurit dina grup lampu germisida 222n henteu ngembangkeun kanker kulit pisan.


panilitian uv

 

Tim reasearch ogé nalungtik épék dina panonna, sareng henteu aya kelainan anu kapendak bahkan dina mikroskop.

 

Kusabab kitu, aranjeunna yakin yén 222nm UVC gaduh épisién anu kuat pikeun maéhan mikroorganisme, sapertos virus & baktéri, tapi tanpa ngarugikeun résiko kaséhatan manusa kusabab tingkat penetrasi kulit.


Naha 222nm UVC tiasa maéhan virus?


Élmuwan terang parantos mangtaun-taun yén lampu UVC germicidal tradisional anu panjang gelombangna sakitar 254 nm tiasa dimangpaatkeun pikeun sterilkeun sareng ngainféksi rohangan kosong sapertos kamar kosong atanapi mobil subway kosong, tapi ieu lampu ultraviolét konvensional henteu tiasa dianggo di tempat anu rame kusabab éta kaséhatan bahaya.

 

Pikeun ngungkulan masalah ieu, para élmuwan parantos ngamimitian diajar lampu-UVC jauh (panjang gelombang 222 nm).

 

Panilitian anyar di Pusat Panilitian Radiologis di Universitas Universitas Irving Médis Center nunjukkeun yén dosis low kontinyu tina Far-UVC tiasa hasil maéhan virus flu hawa dina ngabutuhkeun awak manusa.


panalungtikan

 

Lampu Jauh-UVC gaduh panjang gelombang 222nm ngagaduhan jangkauan anu kawates sareng henteu tiasa lebet kana kulit manusa atanapi panon. Tapi aranjeunna dipikanyaho fatal pikeun mikroorganisme sapertos virus, baktéri, jst.

 

Kusabab organisme ieu jauh langkung alit tibatan sél manusa, cahaya jauh-UVC nembus DNAna sareng demolishes. Ieu mimiti ngeureunkeun baranahan sareng perkalian sipatna, teras lirénkeun fungsina.

 

Mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngabasmi lingkungan sareng nganonaktifkeun kuman kusabab kaseueuran virus sareng baktéri ngumbara ngalangkungan hawa.


kapanggihna uvc


Sensitipitas mikroorganisme kana sinar UVC jauh nyarankeun yén éta tiasa kahontal sareng aman nganggo lampu UVC jauh di tempat umum anu jero ruangan anu ramé.

 

Ku cara kieu, tempat anu pinuh ku ramé tiasa didesinféksi sareng disterilisasi tanpa ngarugikeun manusa ogé résiko népakeun virus tiasa dikirangan di tempat anu ramé. 


Éta hurung bungah kalayan 222nm UVC sareng rupa-rupa kamungkinan aplikasi tiasa diwujudkeun.


Jalma-jalma bahkan ngabayangkeun yén 222nm UVC tiasa janten gaganti saniter cair anu khas anu dipasang di tempat-tempat umum sapertos réstoran, subway, sakola, jamban, sareng sajabana. Peralatan anu nunjukkeun sinar 222nm UVC tiasa ngabersihkeun sareng kamungkinan ngabunuh bagian awak manusa.


aplikasi uv


Naha henteu nempatkeun 222nm UVC kana operasi?


Gagasan ngahasilkeun sinar ultraviolét dina panjang gelombang 222nm di tingkat umum sareng domestik anu saé sareng éta leres-leres tiasa ngabantosan dina ngungkulan sababaraha jenis panyakit anu tiasa ditularkeun ngalangkungan lingkungan atanapi kontak manusa.

 

Ieu pastina bakal ngirangan jumlah anggaran anu diséépkeun pikeun industri kaséhatan sabab éta bakal ngirangan jumlah jalma anu kapangaruhan.

 

Tapi ieu henteu gampang pisan dilaksanakeun.

 

Aya seueur komplikasi anu kalibet dina ngalaksanakeun sareng ngamangpaatkeun téknologi ieu pikeun lalaki biasa. Sababaraha diantarana dibéréndélkeun di handap:

 

· Teu aya data uji klinis

 

Iraha waé ubar anyar atanapi vaksin kabentuk, éta mimitina diuji kana mahluk hirup anu sanés anu seueur fitur na sareng manusa.

 

Aya sababaraha sato anu diidentipikasi ku kimiawan sareng éta cocog pikeun uji vaksinasi énggal.


prosés nguji

 

Salaku conto, kaseueuran vaksin anu mimiti diuji dina beurit. Upami tingkat munggaran misi suksés, maka aranjeunna bakal diuji dina kulawarga monyét. Aya seueur puteran tés analitis sateuacan leres-leres dianggo pikeun manusa. Sakali aranjeunna lulus sadaya tés klinis, aranjeunna disayogikeun di pasar pikeun manusa.

 

Dugi ka ayeuna, élmuwan ngagaduhan panilitianna ngan ukur ngabuktikeun yén UVC henteu ngabahayakeun beurit. Aranjeunna kedah leres-leres nguji radiasi ieu kana sato anu béda-béda pikeun teu kalis ku sora pikeun kahirupan manusa.

 

Di sisi anu sanésna, para ilmuwan nampilkeun téori anu sanés panginten aya pangaruh anu awét pikeun kaséhatan manusa upami kakeunaan UV-jauh dijaga pikeun waktos anu langkung lami. Babak tés anu repetitive kana beurit, anu kakeunaan 222nm Far-UVC, kabuktosan bahaya pikeun kaséhatanana.

 

Élmuwan aya dina usaha anu teras-terasan pikeun ngawangun data sareng épékna, bahkan éta minimal, anu tiasa disababkeun ku Far-UVC.

 

· Teu aya pangaruh skala

 

Kusabab téknologi anu henteu dewasa, chip LED UVC sareng 222nm Jauh-UVC masih dina tahap produksi sakedik. Aya seueur tantangan dina produksi 222nm Far-UVC:


biaya uv

 

(1) Bahan Baku Anu Mahal


Dina produksi skala leutik, bahan baku dipésér dina jumlah sakedik sareng bahan ieu tiasa disayogikeun ka produsen alit kalayan harga anu langkung luhur.

 

(2) Sampah produk sampingan


Dina produksi skala leutik, mustahil digunakeun ku-produk sakumaha ékonomis sapertos dina produksi ageung. Produk sampingan ti produsen alit biasana bakal runtah.

 

(3) Kurangna barang Standar


Dina produksi skala leutik, kualitas barang henteu distandarkeun atanapi dugi ka sarat. Hésé dijual kusabab standar barang na kualitas handap murah tina barangna.

 

(4) Kurangna Panilitian


Industri skala leutik gaduh artos terbatas pikeun aranjeunna. Aranjeunna henteu tiasa nyéépkeun teuing dina panilitian dina bidang sains sareng téknologi. Ku cara kieu, industri skala leutik parantos janten halangan dina cara panilitian téknologi sareng pamekaran industri.

 

· Biaya tinggi UVC LED

 

Salah sahiji halangan utama dina produksi 222nm Far-UVC nyaéta biaya LED anu ngaluarkeun radiasi. Sanaos ieu mangrupikeun muatan sakali pikeun alat-alatna, tapi kawilang langkung luhur tibatan LED konvensional.

 

Malah chip 250nm sareng 270nm UVC LED mahal. Salajengna ngémutan produksi skala leutik, biaya produksi per unit naék kusabab aya biaya pagawé anu tinggi, sakedik sakedik pembagian kuli sareng kirang ngagunakeun mesin. 


Kusabab kitu, biaya chip UVC LED sareng 222nm Jauh-UVC bakal luhur teuing pikeun ditampi ku konsumén biasa.

 

Sadayana, tina panon jalma bisnis, 222nm UVC ngan ukur visi anu saé sareng masih kénéh masih kénéh kedah jalan jauh. 

 

Pasal pataliPitunjuk mésér anu pamungkas pikeun pameseran Lampu UV anjeun


Solusi LED UVC Éfisién pikeun Minisplits


Solusi UVC éfisién pikeun Unit HVAC