Dasar Lampu LED

Imah>sumberdaya>Dasar Lampu LED

Parameter Lampu Umum

Waktos: 2020-04-09

Tulisan ieu ditulis kanggo jalma anu terlibat dina lingkungan pencaharian, kalebet desainer lampu, arsiték, insinyur, sareng pabrik alat lampu.


Ieu sababaraha istilah pencahyaan umum anu paling seueur jalma dina industri komérsial, lembaga sareng uyility.


COB (chip dina dewan)


COB (chip on board) mangrupikeun téknologi packing LED anu dianggo pikeun mesin lampu LED.


Langkung chip LED dipak babarengan dina papan substrat LED. Aya papan koperasi, papan aluminium, papan keramik sareng saterasna. Diantara pilihan kasebut, chip dina papan keramik LED gaduh prestasi anu langkung saé dina hal efisiensi pencahayaan sareng pangurangan luminance.


Ukuran papan tiasa dibasajankeun mini meter dugi ka sababaraha sénti, anu gumantung kana kamampuan perusahaan pangembangan.


(Klik di dieu pikeun panjelasan rinci)



SMD


Téknologi permukaan Permukaan LEDs nyaéta prihatin LED di pasar. Biasana dipasang dina PCB anu seukeut béda pikeun cocog sareng lampu atanapi alat anu béda.

Modél SMD has anu umum nyaéta 2828, 3535, sareng 5050. contona, 2828 nunjukkeun yén lebar SMD nyaéta 2.8mm sareng jangkungna 2.8mm.


Indéks Rendering Warna


Sakapeung lampu wilujeng ngabohong. Warna tina objék di luar mah béda ti jero ruangan. Éta sabab lampu gaduh kamampuan anu béda dina renditions warna.


Indéks Rendering Warna, ogé katelah CRI, mangrupikeun pangukuran panyayapan warna. CRI ngan ukurkeun tingkat maksimal 100, sareng anu langkung luhur indéks, langkung saé warna rendering.


Pikeun proyék lampu pencalonan, kisaran CRI luar nyaéta RA70 ka RA80, sedengkeun CRI jero ruangan nyaéta RA85 ka RA90.Nanging kanggo tempat-tempat khusus, sapertos kamar paméran, bengkel percetakan, atanapi tempat anu ngabutuhkeun rendition warna anu luhur, indéks CRI tiasa ngahontal RA95 ka RA98 atanapi langkung luhur.


(Klik di dieu pikeun panjelasan rinci)


Suhu warna


Suhu warna ukuran ukur kumaha hawa haneut atanapi tiis anu dipancarkeun ku lampu éta. Cara pikeun ngukur cahaya nyaéta ngaliwatan skala Suhu Kelvin.


Kelir haneut katingal ku warna konéng sareng umumna karasa lemes sareng mulus. Sareng warna-warni anu santai kalayan biru teras katingali langkung éncér, ngajantenkeun aranjeunna langkung terang anu jujur ​​'sareng teu pasihan, anu langkung cocog pikeun lingkungan kerja ti santai.


Éfisién Lampu


Éfisién Lampu mangrupikeun métrik anu dianggo pikeun ngabandingkeun babandingan kaluaran cahaya kanggo pamakean énergi. Hijian na mangrupikeun lampu layar per watt. Efficaciency pencahyaan anu langkung luhur hartosna langkung hemat energi sareng mangrupikeun parantos nyimpen daya.


Efisiensi pencahayaan sumber cahaya normal tiasa ngahontal 140lm / w to 160lm / w, sedengkeun efisiensi pencahayaan sababaraha modél luar biasa tiasa langkung ti 180lm / w, anu jauh tina alat pencahayaan sanés.


Nanging, upami sumber cahaya dipasang dina lampu anu dipimpin, efisiensi pencahyaan bakal turun sabab lamun lampu ngalangkungan lensa, kakuatan pencahayaan bakal dikonsumsi sareng diserep ku body metal.Ia sababna lampu jalan selalu nganggo sumber cahaya LED .

lumén


Lumen, unit aliran cahaya. Peringkat lumen lampu mangrupikeun ukur tina jumlah kaluaran lampu lampu. Hal ieu dianggo pikeun ngajelaskeun kamampuan radiasi sumber cahaya pikeun ngahasilkeun réspon visual anu kuat atanapi lemah per unit waktos. Unit kasebut lumen, disebut ogé kacaangan.


Cahaya lumens tina lampu umum (lumens / watt):


* Lampu pijar, 15

* Bodas LED, 80-200

* Lampu pendarfluor, 50

* Cahaya panonpoé, 94

* Lampu natrium, 120

* Lampu hemat energi, 60-80

* LED, 80-130


* Punten perhatikeun yén lumen ieu diperkirakeun sareng tiasa bénten kusabab produsén anu béda.




Lux


Hijian mangrupikeun unit panerangan, anu nunjukkeun sabaraha cahaya anu aya dina beungeut cai. Hiji méwah dihartikeun salaku panerangan anu terhasil nalika hiji lumen nyaéta kajadian dina hiji daérah pasagi, ku kituna hiji Lux mangrupikeun Lumen per area sameter pasagi.


Panerangan dina hiji poé anu terang mangrupikeun 100,000 lux. Kaulinan maén bal dina siaran televisi butuh pencaharan kira-kira 16,000 lux. Dapur peryogi perkawis 500 méwah. Jalan Raya wengi henteu ngabutuhkeun sakitar 30 lux.




Katerangan


Gelar panerangan anu dibutuhkeun ku beungeut gumantung kana jinis atanapi sifat na jobs atanapi kagiatan manusa dina permukaan bercahya.


Ku alatan éta, léngkah 1 nyaéta pikeun nangtukeun sabaraha katerangan diperlukeun. Jenis padamelan, durasi panggunaan, umur sareng sajumlah jalma anu damel di daérah, tingkat precision ti pagawéan, sareng lampu alami anu nyayogikeun sadaya faktor anu nangtukeun syarat panerangan.


Léngkah 2 nyaéta pikeun nangtukeun nomer sareng jinis sumber cahaya anu dipikabutuh pikeun ngahasilkeun luminance anu dipikahoyong. Tilu faktor utami kedah diperhatoskeun.


* Tipe na Sumber cahaya: biaya, warna sareng kahirupan sumber cahaya mangrupikeun panentu utama tina jinis sumber cahaya.


* Énergi cahaya insiden nuturkeun hukum alun-alun. Panerangan dina permukaan dibanding ku alun-alun jarak, anu ngajauhkeun jarak tina sumber anu penting.


*Co-efisien tina pamakean ogé faktor anu nangtukeun sabaraha tina fluks bercahya sabenerna asalna tina sumber cahaya dina permukaan anu dipikahoyong. Reflektor, lampu bumi sareng luminaires tiasa ningkatkeun atanapi nyuda panggunaan. Tingkat panggunaan lampu industri anu hadé tiasa ngahontal 90%.



LED Array atanapi Modul


Dina papasangan pakét LED (komponén) atanapi tiwas dina sirkuit atanapi substrat, unsur optik tiasa gaduh termal tambahan, mékanis, sareng dianggo nyambung beban listrik ka sisi antarmuka drive LED. Alatna teu aya catu daya sareng lampu standar. Alat henteu tiasa langsung dihubungkeun sareng sirkuit cabang.


Éta tiasa ngagabungkeun komponén optik sareng antarmuka termal, mékanis, sareng listrik sanés anu dimaksudkeun pikeun nyambung ka sisi beban supir LED.


Pikeun langkung seueur eusi profésional, punten tinggalkeun pesen anjeun sareng kami hoyong bagikeun sareng anjeun.