LED лампи

Дома>Производи>LED лампи

Климатизација за воздух Озон Бесплатно Верзија UVC LED диоди HAVC раствор UVC светло гермицидно ултравиолетово лампа за климатик

Употреба: Индустриска или комерцијална употреба

Должина на бранови: UV-C

Примена: Стерилизација

Ефикасност: 99.9% Стерилизатор

Пребарување

Опис

日用百货 - 家装 - 箱包 - 功能 箱 - 工具箱 - 简约 - 详情 页 -1


Пролиферацијата на бактерии и вируси ја зголеми побарувачката за прочистување на воздухот, тогаш сè повеќе луѓе обрнуваат внимание на ултравиолетовиот зрак за стерилизирање и убивање на вируси.


There are many ultraviolet lamps on the market, how should we choose a suitable one?


Да започнеме со својствата на UVC.


UVC 表面 -2

The wavelength of UVC is 200 to 280nm, also known as short-wave sterilization ultraviolet, which is particularly good at destroying genetic material.


Можеби се прашувате дали стоиме под сончевата светлина што содржи UVC, дали можеме да бидеме „дезинфицирани“ од тоа? За жал, одговорот е не.


Иако способноста за стерилизација на УВЦ светлината е исклучително силна, можноста за пенетрација на предмети (вклучително и воздух) е исклучително слаба. Пред да стигнете до земјата, сите UVC светла ќе бидат филтрирани од озонот во атмосферата.


Ова е причината зошто ние треба да користиме носач сличен на ултравиолетовите ламби за да постигнеме дезинфекција.


In addition, it also means повеќето hand-held ultraviolet lamps on the market are useless.


Бидејќи UVC во изворот на светлина едноставно не може да навлезе во стаклото, па дури и ако случајно ја достигне целта, тоа е само 5% од енергијата.

日用百货 - 家装 - 箱包 - 功能 箱 - 工具箱 - 简约 - 详情 页 -3

Како што сите знаеме, бактериите можат да се најдат аломост насекаде, со што болеста се шири брзо низ популацијата. И сирусите можат брзо да се шират преку воздушните капки.


За прочистување на воздухот, УВЦ може work efficiently by causing permanent damage to the DNA or RNA of the bacteria & viruses without the use of chemicals. Тоа е начин да се направат изгубени функции заразени клетки, за да се спречи ширењето на болести.


UVC 空气 杀菌 -4


From above, we can see that if we want to maximize the use of UVC sterilization, we should encapsulate it in a small enclose space.


Because is a short wavelength, whcih has a power function only when the virus is nearby. And if it is blocked by ordinary glass or other things, it will completely lose its effectiveness.


This is why we recommend you PURE UVC LIGHTING LEDs but not UV LIGHTING TUBE. And it is best to be designed in a small confined space.


UVC 空气 杀菌 -5

Тогаш, кои се предностите на УВЦ LED диоди во споредба со УВ-ламбите при прочистување на воздухот?


* UVC LEDs will not produce ozone that is harmful to the human body, and can effectively remove organic pollutants in the air.


* UVC LEDs is suitable for compact product size, such as the air conditioner duct.


* UVC LEDs has the advantages of low energy consumption, long life and stable efficiency.


Во краток преглед, the main application scenarios of UVC LEDs are not at the household level, but at the industrial level.


Кога се користи во тесен и затворен простор и не бара рачно работење, може да се постигне најдобра рамнотежа помеѓу перформансите и трошоците.


For example, use the UVC solution in the air conditioning system to further purify contaminated air.


UVC 空气 杀菌 -6

Во минатото, генералниот климатик само го стерилизирал испарувачот долго време на висока температура, а опсегот на ефектот бил ограничен на површината на испарувачот, што не може да гарантира ефикасно убивање на бактерии во воздухот.


Сега, преку UVC LEDs технологијата, воздухот може да се стерилизира во реално време за време на процесот на циркулацијата, а стапката на убивање на бактериите достигнува 99.9%.


Во исто време, UVC LED-светлата се наоѓаат во внатрешноста на климатизерот, што само го озрачува испарувачот на климатизерот и воздухот што поминува, така што нема да навлезе во телото за да го осветли човечкото тело.


With the UVC LEDs techonlogy, there are many sterilization solutions in different applications:


* Office Sterilization

* Classroom Sterilization

* Bus Sterilization

* Mall Sterilization

* Supermarket Sterilization

* Factory Sterilization

* Laboratory Sterilization

* Hotel Sterilization

* Restaurant Sterilization

* Elevator Sterilization


Ако имате било какви барања во UVC LED диоди, или сакате да знаете повеќе за решенија за стерилизација, ве молиме оставете ја вашата порака за длабинска дискусија.


Поврзано знаење-


Can ultraviolet light kill viruses and bacteria?


Зошто повеќето УВ-ламби на пазарот се неефикасни?


Поврзан напис -


Effective UVC LED Disinfection Solution for Minisplits

спецификации

1副本_UVC水-7

Контакт