Информации за компанијата

Дома>ресурси>Информации за компанијата

Првиот LED проект на FETON

Време:-2012 03 01-

Во мај 2012 година, FETON го започна првиот консултантски проект, обезбеди анализа за производителот на топ 1 керамички COB LED во Кина и резултираше со најпродаван производ.


Многу луѓе можеби мислат дека најнепопуларната работа во целиот процес на продажба на ЛЕР производи е правење совршени производи, пронаоѓање на точни клиенти и обидување да ги гони нив или нивните корпорации за да купат ЛЕР производи.


Но, зошто клиентите треба да ги купат вашите производи? Која е вредноста што може да му ја донесете? Малкумина пелпи некогаш мислеле така.


Всушност, точниот процес треба да се промени.Тогаш ние ќе се воведе накратко за да ви помогнеме подобро да го разберете концептот на рендерирање на бои.


Исчистете ги предностите во областа на ЛЕР


За претпријатијата, позиционирањето треба да биде прво. Само кога едно претпријатие ги знае предностите и недостатоците, може да ја пронајде насоката на пазарот.


Концептот на позиционирање е да се разјаснат безбедносните потреби на некои клиенти во маркетот и да се исполни овој дел од побарувачката на поинаков начин од конкурентите.


Тоа значи, претпријатијата треба да одговорат на следниве четири прашања:


* Кој сум јас?

* Кои се клиентите?

* Кои се нивните барања?

* Кои се конкурентите?


Најдете ги точните клиенти


Поради ограничувањето на ресурсите на претпријатието, ние никогаш не можеме да ги задоволиме сите клиенти, затоа мора да најдеме најсоодветни клиенти и да ги задоволиме нивните потреби.

Тоа значи, претпријатијата треба да одговорат на следниве четири прашања:

* Кои се атрибутите на клиентите?

* Кои се карактеристиките на однесувањето на клиентите?

* Кои се мотивациите и преференциите зад однесувањето?

Тогаш ние ќе се воведе накратко за да ви помогнеме подобро да го разберете концептот на рендерирање на бои.


Идентификувајте ги нивните барања


По приемот на истрагата, продажбата секогаш ќе даде понуда што е можно поскоро. Но, всушност, она што на клиентите им треба повеќе е професионален совет и решенија.

Побарувачката е често скриена зад очекувањата. Можеме да постигнеме понудената ситуација само од професионална перспектива за да им помогнеме на клиентите да ги откријат вистинските барања.


Натпревар на производите


Последниот чекор во продажбата е обезбедување на клиенти со производи засновани врз најефикасно решение.

Претворањето на идеи во специфични производи и реални придобивки е наша вредност и за производителите и за клиентите.