Информации за компанијата

Дома>ресурси>Информации за компанијата

Проблеми со пукање - Како да се справиме со тарифите на САД за кинескиот увоз?

Време:-2020 03 02-

Во октомври 2018 година, американски клиент со годишна сума на откуп од околу 3 милиони американски долари, налета на Кина конкретно за да разговара со нас за 25% зголемување на тарифите, наметнати на Кина од страна на САД.


Откако разговараше со клиентите, FETON откри дека состојбата на клиентот е како што следува:


1. Според тековниот процес на увоз, на неговиот профит ќе се наплатуваат и тарифи. Се додека овој проблем се реши, трошокот може да се намали за 9%.


2. По тековниот процес на увоз, ќе има поголем износ на локални трошоци. Сè додека се реши овој проблем, трошокот може да се намали за 6%.


Сè додека се подобри процесот на увоз, клиентот веќе може да заштеди 15% од трошоците и остави со задоволително решение.


Тоа значи, ако сакаме да ја постигнеме таталната цена на ниско ниво, несасно е да се проценат решенија од повеќе димензии, како што се набавка на трошок, ланец на трошок, трошок за трансакција и така натаму.


Даниел
Извршен директор во корпорацијата FETON