Информации за компанијата

Дома>ресурси>Информации за компанијата

Купување на увид : Бидете претпазливи кога трговскиот трговец Интернат соработувал со вас.

Време:-2020 02 26-

Еден од моите добавувачи ми кажа дека таа многу ги мрази трговците со компани од нејзината компанија, бидејќи тие секогаш не можат да добијат конкурентна цена за да ја поддржат нејзината борба против чувствителните клиенти.


Според мое гледиште, проблемот е во тоа што таа купуваше како едноставна и лесна работа, само трошење пари и купување.


Мора да признаете дека многу фабрики во Кина ќе имаат син / ќерка / шеф / сопруга или девојка на шефот да биде внатрешен купувач заради сродство, но не и за професија.


Тоа е причината зошто кога се приближуваме кон нов потенцијален снабдувач, секогаш прашувам: кој е трговец на Интернат? Како ја прави оваа работа.


Само на овој начин, можам да ја прилагодувам мојата стратегија за купување на време за да избегнам да паднам во стапицата.


Кое

Директор на снабдувачки синџири во корпорацијата Фетон